Covid 19 και τουρισμός: Μένουμε ανοιχτά - Μένουμε ασφαλείς

covid tourism

Η χώρα μας αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό που επιλέγουν να επισκεφθούν άνθρωποι από κάθε πλευρά του πλανήτη με αποτέλεσμα ο τουρισμός να αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Τα έκτακτα μέτρα για την πρόληψη και περιορισμό της πανδημίας Covid-19 επιβάλουν την εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, ώστε να μπορεί με ασφάλεια ο κλάδος του Τουρισμού να προβεί στην επανεκκίνησή του.

 

Σύμφωνα με το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την υγεία και την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων και εν μέσω της πανδημίας του Covid 19, κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση καλείται να αξιολογεί πιθανούς κινδύνους  στο χώρο εργασίας και να προβαίνει στη λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Για την εφαρμογή των εν λόγω απαιτήσεων, απαιτείται η επιμόρφωση του προσωπικού των ξενοδοχειακών μονάδων στα πρωτόκολλα υγιεινής και διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19.

 

Που απευθύνεται

 

Απευθύνεται σε:

✔ Ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων
✔ Γενικοί διευθυντές
✔ Υπεύθυνοι τμημάτων τουριστικών καταλυμάτων
✔ Στελέχη με ευθύνη σε θέματα ασφάλειας και υγείας εργαζομένων
✔ Στελέχη ποιότητας
✔ Υπάλληλοι σε τμήμα οροφοκομίας
✔ Υπάλληλοι στο Front Office
✔ Υπάλληλοι τμήματος F&B
✔ Γιατροί εργασίας

 

Οφέλη συμμετοχής

 

✔ Άριστη γνώση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου
✔ Γνώση πηγών και τρόπων μετάδοσης ιών
✔ Εξοικείωση με τις διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του ξενοδοχείου και των ίδιων των πελατών
✔ Γνώση των κατάλληλων ενεργειών σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό
✔ Γνώση μεθόδων και πρακτικών καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας
✔ Τήρηση βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού

 

Θεματικές ενότητες

 

✔ Το νέο θεσμικό πλαίσιο, οδηγίες και κανονισμοί και αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
✔ Ανασχεδιασμός διεργασιών λειτουργίας των ξενοδοχείων με έμφαση στα προληπτικά μέτρα των επιμέρους τμημάτων:

- Υποδοχής (Front office)

- Επισιτιστικών (F&B)

- Οροφοκομίας (Housekeeping)

- Τεχνική υπηρεσία (Technical service)

✔ Διαχείριση πιθανής εμφάνισης κρούσματος σε πελάτες και εργαζόμενους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
✔ Κυρώσεις παραβίασης υγειονομικών πρωτοκόλλων σε τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Λεπτομέρειες προγράμματος

 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την πιστοποίηση «Covid Safe» του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων (Ε.ΛΙ.ΝΠ)